Greek English French German

 ...στην ποδιά του βουνού ασπρολογάει χωμένο στον ήλιο το κεφαλοχώρι το Πετροκέφαλο" 

(Ν. Καζαντζάκης - Καπετάν Μιχάλης)

 

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πετροκεφάλου σας καλωσορίζει στην νέα ιστοσελίδα μας!


Δείτε τη φωτογραφική μας συλλογή και ενημερωθείτε για τις δράσεις και τα νέα του συλλόγου μας!

Ο καιρός στο Πετροκέφαλο

Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου στο Πετροκέφαλο Μαλεβιζίου.

Πρόσκληση για συγκέντρωση ιστορικών αντικειμένων.

 

  Ένα σημαντικό βήμα κάνει ο Σύλλογος μας στην προσπάθεια καταγραφής και διάσωσης του πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης του χωριού μας , με την απόφασή του να δημιουργήσει Λαογραφικό Μουσείο  στην αίθουσα της « Οικίας Νικολάου Κρασαδάκη » όπου πρόσφατα συντήρησε και διατηρεί σε άριστη κατάσταση ο Μορφωτικός Σύλλογος Πετροκεφάλου.

Η Λαογραφία είναι σημαντικό στοιχείο της ταυτότητας ενός λαού και μιας μικρής κοινωνίας . Καθετί που μπορεί να αφορά στον υλικό βίο και την λαϊκή δημιουργία αλλά και τον πνευματικό και κοινωνικό βίο του παρελθόντος μας, συνιστά την ιστορία μας και την ταυτότητα μας.

Στην προσπάθεια μας αυτή της καταγραφής και διάσωσης του πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης του τόπου μας , για την επίτευξη αυτού του σκοπού, ο Μορφωτικός Σύλλογος Πετροκεφάλου  καλεί όλους τους χωριανούς  να συνεισφέρουν στην δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου , προσφέροντας κυρίως αντικείμενα, σκεύη, φορεσιές, υφάσματα, φωτογραφίες ασπρόμαυρες και ότι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να αποτυπωθεί η πλούσια Λαογραφική μας παράδοση .

Σας προσκαλούμε όλους να συνθέσουμε μαζί την Λαογραφική μας ταυτότητα. Όποιος διαθέτει τέτοιου είδους αντικείμενα, θα εκτεθούν στον χώρο συνοδευόμενα με το ιστορικό τους και την επωνυμία του δωρητή .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα μέλη του Συλλόγου που έχουν αναλάβει αυτή την προσπάθεια : Μαστοράκης Γεώργιος 6942551627

 Υγ: Παραλαβές αντικειμένων θα γίνονται κάθε Κυριακή μετά την λειτουργία στην Ενορία μας και κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας. Επίσης όλα τα αντικείμενα παρακαλούμε να είναι σε καλή κατάσταση. Παλιές φωτογραφίες από το χωριό,  θα τυπώνονται και θα επιστρέφονται στον κάτοχο του. ( υπεύθυνος Μαστοράκης Γεώργιος).

 

Πετροκέφαλο 11 Σεπτεμβρίου 2023

 
 

 

Παράσταση Καραγκιόζη στο Πετροκέφαλο.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πετροκεφάλου  γνωστοποιεί ότι η Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Αυγούστου  2023 στον προαύλιο χώρο του  Δημοτικού Σχολείου  με την Παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Κρήτης του Άθω Δανέλλη, στέφθηκε με Μεγάλη Επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε Δημόσια όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας,  μικρούς και μεγάλους, όσους ειδικά και γενικά συμμετείχαν και προσέφεραν με κάθε τρόπο για το σκοπό αυτό καθώς και τα  Μέλη του Συλλόγου αλλά και όλους τους Εθελοντές που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια διοργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης δίδοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

Σας ευχαριστούμε όλους.

Read more: Παράσταση Καραγκιόζη στο Πετροκέφαλο.

Κοπή Βασιλόπιτας 2023 του Μορφωτικού Συλλόγου Πετροκεφάλου.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πετροκεφάλου σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 13:00 στην αίθουσα την Ενορίας μας για να καλωσορίσουμε το νέο έτος 2023 .

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

με εκτίμηση

το Δ.Σ. του Συλλόγου.

 

Ημερολόγια Συλλόγου μας 2023.

Ημερολόγια Συλλόγου μας 2023.

Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλοι και μέλη του Συλλόγου μας.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πετροκεφάλου για άλλη μια χρονιά, εξέδωσε το ημερολόγιό του.

Το Ημερολόγιο μπορείτε να το προμηθευτείτε  από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας.

Η έκδοση του Ημερολογίου πραγματοποιήθηκε χάρη στην οικονομική βοήθεια των χορηγών μας που αναγράφονται μέσα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς μας για την στήριξη τους.

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Πετροκεφάλου.

 

Συλλογή τροφίμων, λάδι και είδη πρώτης ανάγκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το Φιλόπτωχο της ενορίας Γενεσίου της Θεοτόκου Πετροκεφάλου, ενόψει της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων συγκεντρώνει και φέτος στην αίθουσα της ενορίας μας και μέχρι τα Χριστούγεννα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, λάδι και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να διανεμηθούν σε εμπερίστατες οικογένειες που πραγματικά έχουν ανάγκη από το περίσσευμα της αγάπης όλων μας.  Όσοι επιθυμήσετε να συνδράμετε στην προσπάθεια αυτή, μπορείτε να προσέρχεστε   κατά τις ώρες τέλεσης των ιερών Ακολουθιών κατά τις οποίες θα είναι ανοικτός ο Ιερός μας Ναός και η αίθουσα της ενορίας μας.
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1  2  3  4  5  6  7  8 
  •  Next 
  •  End 

Page 1 of 8

Copyright © 2013 Μορφωτικός Σύλλογος Πετροκεφάλου | Created by Economologic