Greek English French German

Ο καιρός στο Πετροκέφαλο

Καθαρά Δευτέρα - Κούλουμα στο Πετροκέφαλο.

Με την παραδοσιακή Φασολάδα, λαγάνα και σαρακοστιανά εδέσματα,  γιορτάσθηκε η Καθαρά Δευτέρα στο Πετροκέφαλο Μαλεβιζίου.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, φίλοι και συγχωριανοί βρέθηκαν στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου  όπου ο Μορφωτικός Σύλλογος Πετροκεφάλου πρόσφερε σε όλους την παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνα και κρασί ενώ το μεσημέρι γίναμε όλοι μια παρέα στην ζεστή αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου. Πολύ κέφι, εκλεκτοί μεζέδες αλλά και με αρκετή καλή διάθεση καλωσορίσαμε την Σαρακοστή, ανταμώσαμε και περάσαμε  ευχάριστα.

Όσοι δοκίμασαν να πετάξουν τους χαρταετούς το χάρηκαν πάρα πολύ, αφού ο αέρας ήταν σύμμαχος για να τους σηκώσει. Μικροί και μεγάλοι δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και την τεχνική τους στο πέταγμα των χαρταετών. Ιδιαίτερα μεγάλη η χαρά των παιδιών! 

Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο  κάλεσμά του και τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και να ανταμώνουμε πάντα.

Καλή Σαρακοστή.

Read more: Καθαρά Δευτέρα - Κούλουμα στο Πετροκέφαλο.

Εκδήλωση Κοπή Πίτας 11 Φεβρουάριου 2024.

Εκδήλωση Κοπή Πίτας 11 Φεβρουάριου 2024.

Read more: Εκδήλωση Κοπή Πίτας 11 Φεβρουάριου 2024.

Θεοφάνεια στο Πετροκέφαλο 06/01/2024

Με μεγάλη ευλάβεια κατάνυξη και πίστη γιορτάστηκε στο χωριό μας η μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων. Πλήθος πιστών και χωριανών παρακολούθησε από νωρίς το πρωί την δοξολογία και την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Όπως κάθε χρόνο τηρήθηκε και φέτος ένα από τα μεγαλύτερα έθιμα του χωριού μας όπου κρατεί από τα παλαιότερα χρόνια και διατηρείται έως και σήμερα από τους νεότερους, όπως μας το διηγούνται μεγάλης σε ηλικία χωριανοί. Μετά την λειτουργία ο Ιερέας με το εκκλησιαστικό συμβούλιο καθώς και χωριανοί, κυρίως άντρες, μικροί και μεγάλοι, Αγιάζουν όλα τα σπίτια του χωριού ανταλλάζουν ευχές για μια καλή χρονιά. Από νωρίς το πρωί κάθε σπίτι και νοικοκυρά έχουν ετοιμάσει μεζέδες και κεράσματα για να υποδεχτούν τον κόσμο καθώς και κάθε νοικοκύρης έχει έτοιμο να προσφέρει το εκλεκτό κρασί του. Το έθιμο αυτό κρατάει χρόνια στο χωριό μας, αφού είναι η μοναδική μέρα το χρόνο που ανοίγουν όλα τα σπίτια για να Αγιάσει ο Ιερέας και να υποδεχτούν με μεγάλη χαρά και φιλοξενία όλους του χωριανούς.
Τα Μέλη του Συλλόγου μας πιστοί στα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, συμμετέχει ενεργά σε όλες τις γιορτές τις Ορθοδοξίας μας και στηρίζει δυναμικά κάθε προσπάθεια. Τέλος τα Μέλη του Συλλόγου μας έχουν καθιερώσει κάθε χρόνο την ίδια μέρα, να διανέμουν δωρεάν σε όλους τους χωριανούς το ετήσιο ημερολόγιο για την νέα χρονιά.
Ευχόμαστε Καλή Φώτιση σε όλους, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά πάντα με υγεία και ευτυχία.
Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Πετροκεφάλου.

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Πετροκέφαλο.

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Πετροκέφαλο.

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τον Μορφωτικό Σύλλογο Πετροκεφάλου ακούστηκαν το πρωί της Κυριακής σε ολόκληρο το χωριό.

Με παιδικές φωνούλες παρέα με τον Άγιο Βασίλη σκόρπισαν χαρά σε όλους τους χωριανούς, είπαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα γεμίζοντας με φως και χαρά την ατμόσφαιρα.

Ευχήθηκαν χρόνια πολλά σε όλο το Πετροκέφαλο και σε όλο το κόσμο. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία ευτυχία και αγάπη.

Read more: Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Πετροκέφαλο.

Εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού 06-08-2023

Εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού και τιμητική βραδιά από τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Πετροκεφάλου.

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τίμησε και φέτος το Πετροκέφαλο την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Στον Ιερό Ναό τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή πλήθους κόσμου όπου με ευλάβεια παρακολούθησε την Ακολουθία.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συλλόγου  καθώς και  ο Ιερέας της Ενορίας μας π. Νικόλαος Παπαδάκης και το εκκλησιαστικό συμβούλιο τίμησαν  τον Πρόεδρο της τοπικής μας κοινότητας κ. Αγγουριδάκη Εμμανουήλ για το ενδιαφέρον και την προσπάθεια αποπεράτωσης του έργου ανάπλασης του προαυλίου χώρου του Ναού. Μεγάλη τιμή όμως έγινε από τα Μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Πετροκεφάλου στην χωριανή μας, κυρία Άννα Αθητάκη, για την προσφορά της περιουσίας της, ώστε να προεκταθεί ο προαύλιος χώρος του Ναού. Ο Σύλλογος την ευχαρίστησε για την προσφορά της στο χωριό μας, τιμώντας την ως ελάχιστη ευγνωμοσύνη με τιμητική πλακέτα.
Ακολούθησε γιορτινό τραπέζι, με τα Μέλη του Συλλόγου να προσφέρουν νηστίσιμους μεζέδες. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις κυρίες Αγγουριδάκη Γεωργία, Φραγκιουδάκη Μαρία, Μαστοράκη Ρένα, Πιτσούλη Ευαγγελία και Κοτζαμάνη Ευαγγελία και τα πολύ νόστιμα ντολμαδάκια που μας πρόσφεραν.
Τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου ευχαριστούν για την τιμή που μας κάνετε και ιδιαίτερα τον Πάτερ Νικόλα αλλά και όλο το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ενορίας μας και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε σαν Σύλλογος όσο μπορούμε στην κοινωνία του χωριού μας, για το καλό του χωριού και των χωριανών μας.
Χρόνια πολλά σε όλους, η Χάρη του Σωτήρος Χριστού να μας σκεπάζει όλους και να μας χαρίζει πάντα υγεία, ευτυχία, αγάπη και δύναμη.
 
Σας ευχαριστούμε.

Μορφωτικός Σύλλογος Πετροκεφάλου.

Read more: Εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού 06-08-2023

Εορτή Κοιμήσεως Αγίας Άννης 25-07-2023.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Ενορία Πετροκεφάλου Μαλεβιζίου

Εορτή Κοιμήσεως Αγίας Άννης

Την Τρίτη 25 Ιουλίου εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης εορτάζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός στο Πετροκέφαλο Μαλεβιζίου. Τη Δευτέρα το απόγευμα και ώρα 7.30 θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Το πρωί της Τρίτης και ώρα 7 θα τελεστεί ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία.

 

Κρητική Βραδιά στο Πετροκέφαλο.

Μια αξέχαστη βραδιά περάσαμε με το συγκρότημα του Κώστα και Γιώργου Σαριδάκη που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Πετροκεφάλου.Το παραδοσιακό κρητικό γλέντι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023.
Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και στήριξε την προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος να κρατήσει ζωντανό αυτό το μικρο χωριό διατηρώντας την παράδοση μας.
Ευχαριστούμε θερμά τον πάτερ Νικόλαο Παπαδάκη και όλο το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την παραχώρηση του προαύλιου χώρου της Ενορίας μας αλλά και την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη που είχαμε όλες αυτές τις μέρες.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τα χωριανάκια μας Κώστα και Γιώργο Σαριδάκη για την καταπληκτική βραδιά που μας χάρισαν και τους ευχόμαστε να είναι πάντα καλά να έχουν υγεία και δύναμη και πάντα επαγγελματικές επιτυχίες. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας να σας στηρίζουμε.
Με το καλό να σμίξουμε ξανά σύντομα...
Σας ευχαριστούμε όλους.
Read more: Κρητική Βραδιά στο Πετροκέφαλο.

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Γεννεσίου της Θεοτόκου στο Πετροκέφαλο.

Με ευλάβεια, κατάνυξη και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Ναό Γεννεσίου της Θεοτόκου στο Πετροκέφαλο Ηρακλείου. Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως είναι η τρίτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κατά την οποία τιμάται ο Σταυρός, το σύμβολο της χριστιανικής πίστης, όπου πλήθος πιστών έσπευσαν να ανάψουν ένα κερί, να ασπαστούν τον σταυρό και να πάρουν σταυρολούλουδα.

Τα ματσάκια για την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, τις λεγόμενες ροδαρές, ένα έθιμο, το οποίο τηρείται ευλαβικά σε ολόκληρη την Κρήτη έφτιαξαν ενορίτισσες του Πετροκεφάλου. Οι γυναίκες δύο ημέρες πριν προσήλθαν στον ναό φέρνοντας λουλούδια εποχής και αρωματικά φυτά, όπως δεντρολίβανο, αμπερόζα και λεβάντα.Ανήμερα της δεσποτικής εορτής οι ροδαρές μοιράστηκαν στους πιστούς κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της Σταυροπροσκύνησης από τον ιερέα, Νικόλαο Παπαδάκη. Τις ροδαρές οι χριστιανοί τις παίρνουν στα σπίτια τους και τις φυλάσσουν στο εικονοστάσι.

Read more: Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Γεννεσίου της Θεοτόκου στο Πετροκέφαλο.

Δεντροφύτευση 2023.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση, στον επαρχιακό δρόμο Πετροκεφάλου, καθώς και σε πολλά σημεία του χωριού μας .
Η δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Μορφωτικού Συλλόγου Πετροκεφάλου.
Σας ευχαριστούμε όλους για την βοήθεια και δίνουμε ραντεβού ξανά για του χρόνου.
Read more: Δεντροφύτευση 2023.

Εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας 29-01-2023.

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα έκοψε την Βασιλόπιτα του ο Μορφωτικός Σύλλογος Πετροκεφάλου. Κάτοικοι του χωριού μας και φίλοι του Συλλόγου μας γέμισαν την αίθουσα της Ενορίας μας και απόλαυσαν την Βασιλόπιτα και τα κεράσματα που πρόσφεραν απλόχερα τα μέλη του Συλλόγου. Η πίτα αφού ευλογήθηκε από τον πάτερ της Ενορίας  Νικόλαο Παπαδάκη ευχήθηκε να έχουν όλοι οι χωριανοί μια καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία και έδωσε τα θερμά συγχαρητήρια στο Σύλλογο για τις όμορφες δράσεις που ανελλιπώς διοργανώνει.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μαστοράκης Γεώργιος με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και ευχήθηκε για μια ευτυχισμένη χρονιά γεμάτο υγεία και χαρά.
Τέλος ακολούθησε  πλούσιο κέρασμα από εκλεκτούς μεζέδες και καλό κρασί και ανταλλάχτηκαν εγκάρδιες ευχές μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα.
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τον πάτερ Νικόλαο και όλο το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την στήριξη τους και για την παραχώρηση της αίθουσας  για την εκδήλωση μας. Επίσης να ευχαριστήσουμε και όλες τις γυναίκες για τα όμορφα μεζεδάκια  και  τα καταπληκτικά γλυκά τους που μας πρόσφεραν.
Με εκτίμηση το Δ.Σ. Συλλόγου.
Read more: Εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας 29-01-2023.

25η Μαρτίου 2022. Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο πεσόντων.

Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου 2022.

Κατάθεση Στεφάνου στο μνημείο πεσόντων Εθνικής Αντίστασης από τα μέλη του Συλλόγου μας και από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πετροκεφάλου,  ως ελάχιστο φόρο τιμής οι συγκεντρωθέντες τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων πατριωτών μας. Το τελετουργικό περιελάμβανε δοξολογία στην εκκλησία του χωριού, στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο.

Read more: 25η Μαρτίου 2022. Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο πεσόντων.

Βοήθεια στους Σεισμόπληκτους απο το Πετροκέφαλο.

Στο Αρκαλοχώρι παρέδωσαν την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 είδη πρώτης ανάγκης πού συγκεντρώθηκαν από την Ενορία Πετροκεφάλου και το Μορφωτικό Σύλλογο για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος στις 27 Σεπτεμβρίου 2021. Η ανταπόκριση των ενοριτών φίλων και χωριανών και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τους πληγέντες από το σεισμό ήταν τεράστια και εντυπωσιακή.

Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους τους κατοίκους που επλήγησαν από το σεισμό στο νησί μας.

Πετροκέφαλο 12 Οκτωβρίου 2021.

Read more: Βοήθεια στους Σεισμόπληκτους απο το Πετροκέφαλο.

Εορτή Γενεσίου της Θεοτόκου 08 Σεπτεμβρίου 2021

 Εορτή Γενεσίου της Θεοτόκου 08 Σεπτεμβρίου 2021.
Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τίμησε και φέτος το Πετροκέφαλο την πολιούχο και προστάτιδα του, την Παναγία μας. Στον Ενοριακό μας Ναό τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή πλήθους κόσμου όπου με ευλάβεια παρακολούθησε την Ακολουθία.
Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Ιερέας της Ενορίας μας π. Νικόλαος Παπαδάκης και το εκκλησιαστικό συμβούλιο τίμησε τον Μορφωτικό Σύλλογο Πετροκεφάλου για την συμμέτοχη στο έργο της Ανακαίνισης των Ναών της Ενορίας μας.
Τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου ευχαριστούν για την τιμή που μας κάνετε και ιδιαίτερα τον Πάτερ Νικόλα αλλά και όλο το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ενορίας μας και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε σαν Σύλλογος όσο μπορούμε στην κοινωνία του χωριού μας, για το καλό του χωριού και των χωριανών μας.
Χρόνια πολλά σε όλους, η Χάρη της Παναγίας να μας σκεπάζει όλους και να μας χαρίζει πάντα υγεία, ευτυχία, αγάπη και δύναμη.
Σας ευχαριστούμε.
Μορφωτικός Σύλλογος Πετροκεφάλου.

ΙΕΡΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Πλήθος πιστών τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή των θυρανοιξίων του ανακαινισμένου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου  του Πετροκεφάλου  το απόγευμα της 31ης Ιουλίου 2021. Μετά την Εσπερινή Λειτουργία, ακολούθησε παραδοσιακό Κρητικό κέρασμα από την Ενορία του χωριού μας. Με μεγάλη μας χαρά τα μέλη του Συλλόγου μας δέχτηκαν να συνδράμουν στην εκδήλωση αυτή και ευχόμαστε η χάρη του Αγίου Γεωργίου να προστατεύει το χωριό μας και να δίνει σε όλους υγεία και δύναμη.

Εκ του Μορφωτικού Συλλόγου Πετροκεφάλου. 31/07/2021

Read more: ΙΕΡΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεντροφύτευση 2021

     Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση, στον επαρχιακό δρόμο Πετροκεφάλου, καθώς και σε πολλά σημεία του χωριού μας .

  Η δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Μορφωτικού Συλλόγου Πετροκεφάλου. Για την υλοποίηση της εν λόγω δράσης συμμετείχαν με εθελοντική εργασία τα μέλη του συλλόγου, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού.
Σας ευχαριστούμε όλους για την βοήθεια και δίνουμε ραντεβού ξανά για του χρόνου.

 

Read more: Δεντροφύτευση 2021

28η Οκτωβρίου 2020. Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων.

Εθνική Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 2020.

Κατάθεση Στεφάνου στο μνημείο πεσόντων Εθνικής Αντίστασης από τα μέλη του Συλλόγου μας και από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πετροκεφάλου,  ως ελάχιστο φόρο τιμής οι συγκεντρωθέντες τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων πατριωτών μας. Το τελετουργικό περιελάμβανε δοξολογία στην εκκλησία του χωριού, στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο.

 

Read more: 28η Οκτωβρίου 2020. Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων.

Θεοφάνεια στο Πετροκέφαλο 06/01/2020.

   Με μεγάλη ευλάβεια κατάνυξη και πίστη γιορτάστηκε στο χωριό μας η μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων. Πλήθος πιστών και χωριανών παρακολούθησε από νωρίς το πρωί την δοξολογία και την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
   Πέρα τις κακές καιρικές συνθήκες τηρήθηκε και φέτος ένα από τα μεγαλύτερα έθιμα του χωριού μας όπου κρατεί από τα παλαιότερα χρόνια και διατηρείται έως και σήμερα από τους νεότερους, όπως μας το διηγούνται μεγάλης σε ηλικία χωριανοί. Μετά την λειτουργία ο Ιερέας με το εκκλησιαστικό συμβούλιο καθώς και χωριανοί, κυρίως άντρες, μικροί και μεγάλοι, Αγιάζουν όλα τα σπίτια του χωριού. Από νωρίς το πρωί κάθε σπίτι και νοικοκυρά έχουν ετοιμάσει μεζέδες και κεράσματα για να υποδεχτούν τον κόσμο καθώς και κάθε νοικοκύρης έχει έτοιμο να προσφέρει το εκλεκτό κρασί του. Το έθιμο αυτό κρατάει χρόνια στο χωριό μας, αφού είναι η μοναδική μέρα το χρόνο που ανοίγουν όλα τα σπίτια για να Αγιάσει ο Ιερέας και να υποδεχτούν με μεγάλη χαρά και φιλοξενία όλους του χωριανούς.
   Τα Μέλη του Συλλόγου μας πιστοί στα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, συμμετέχει ενεργά σε όλες τις γιορτές τις Ορθοδοξίας μας και στηρίζει δυναμικά κάθε προσπάθεια. Τέλος τα Μέλη του Συλλόγου μας έχουν καθιερώσει κάθε χρόνο την ίδια μέρα, να διανέμουν δωρεάν σε όλους τους χωριανούς το ετήσιο ημερολόγιο για την νέα χρονιά, το οποίο εκδίδεται χάρη στην βοήθεια και στήριξη των χορηγών μας.
Ευχόμαστε Καλή Φώτιση σε όλους, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά πάντα με υγεία και ευτυχία.
Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Πετροκεφάλου.
Read more: Θεοφάνεια στο Πετροκέφαλο 06/01/2020.

Κέρασμα Συλλόγου Εορτής Γεννήσεως της Θεοτόκου.07/09/2019

Εορτή Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Πετροκέφαλο.
Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα και τάξη τιμήθηκε η εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου, στον φερώνυμο Ιερό Ενοριακό μας Ναό. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον πανηγυρίζοντα ναό της Παναγίας, στον Εσπερινό, όσο και ανήμερα της εορτής στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ειδικότερα, το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό μας Ναό τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή πλήθους κόσμου όπου με ευλάβεια παρακολούθησε την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού. Τον θείο λόγο κήρυξε ο εφημέριος του Ναού π.Χρήστος Πυτιρίνης. Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού, προσφέρθηκαν από τα Μέλη του Συλλόγου  σε όλους τους παρευρισκόμενους σουβλάκια με άφθονο και γλυκό κρασί ευχόμενοι Χρόνια Πολλά.
Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και η Χάρη της Παναγίας μας να φωτίζει να σκεπάζει και να κατευθύνει την πορεία της ζωής όλων μας.
 
Με εκτίμηση,
εκ του Μορφωτικού Συλλόγου Πετροκεφάλου.
Read more: Κέρασμα Συλλόγου Εορτής Γεννήσεως της Θεοτόκου.07/09/2019

Θεοφάνεια στο Πετροκέφαλο 06/01/2019

Θεοφάνεια στο Πετροκέφαλο 06/01/2019.

Με μεγάλη ευλάβεια κατάνυξη και πίστη γιορτάστηκε στο χωριό μας η μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων. Πλήθος πιστών και χωριανών παρακολούθησε από νωρίς το πρωί την δοξολογία και την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τηρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα έθιμα του χωριού μας όπου κρατεί από τα παλαιότερα χρόνια και διατηρείται έως και σήμερα από τους νεότερους, όπως μας το διηγούνται μεγάλης σε ηλικία χωριανοί. Μετά την λειτουργία ο Ιερέας με το εκκλησιαστικό συμβούλιο καθώς και χωριανοί, κυρίως άντρες, μικροί και μεγάλοι, Αγιάζουν όλα τα σπίτια του χωριού.

Από νωρίς το πρωί κάθε σπίτι και νοικοκυρά έχουν ετοιμάσει μεζέδες και κεράσματα για να υποδεχτούν τον κόσμο καθώς και κάθε νοικοκύρης έχει έτοιμο να προσφέρει το εκλεκτό κρασί του.

Το έθιμο αυτό κρατάει χρόνια στο χωριό μας, αφού είναι η μοναδική μέρα το χρόνο που ανοίγουν όλα τα σπίτια για να Αγιάσει ο Ιερέας και να υποδεχτούν με μεγάλη χαρά και φιλοξενία όλους του χωριανούς.

Τα Μέλη του Συλλόγου μας πιστοί στα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, συμμετέχει ενεργά σε όλες τις γιορτές τις Ορθοδοξίας μας και στηρίζει δυναμικά κάθε προσπάθεια.

Τέλος τα Μέλη του Συλλόγου μας έχουν καθιερώσει κάθε χρόνο την ίδια μέρα, να διανέμουν δωρεάν σε όλους τους χωριανούς το ετήσιο ημερολόγιο για την νέα χρονιά, το οποίο εκδίδεται χάρη στην βοήθεια και στήριξη των χορηγών μας.

Ευχόμαστε Καλή Φώτιση σε όλους, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά πάντα με υγεία και ευτυχία.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Πετροκεφάλου.

 

Read more: Θεοφάνεια στο Πετροκέφαλο 06/01/2019

Μεγάλη Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, Κέρασμα Συλλόγου.

Μεγάλη Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, στο Πετροκέφαλο.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, σεβασμού και αγάπης προς το πρόσωπο της Παναγίας μας, εορτάσθηκε η Μεγάλη Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, στο Πετροκέφαλο Μαλεβιζίου, η οποία και αποτελεί πολιούχος του χωριού μας. 

Κατά την διάρκεια της Λειτουργίας παρέστησαν πλήθος πιστών και προσκυνητών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια, για να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη της Παναγίας του Πετροκεφάλου.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού παρετέθη κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους από τα Μέλη του Συλλόγου και το Εκκλησιαστικό συμβούλιο.

Χρόνια Πολλά σε όλο το Πετροκέφαλο, η Χάρη της Παναγίας να δίνει πάντα υγεία, δύναμη ψυχική και σωματική σε όλους μας.

Με εκτίμηση το ΔΣ του Συλλόγου.

Πετροκέφαλο 07/09/2017

Read more: Μεγάλη Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, Κέρασμα Συλλόγου.

ΕΟΡΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 05/08/2017

ΕΟΡΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ – ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Σάββατο 05/08/2017

Την Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού η οποία  είναι μια από τις σημαντικές εορτές, τόσο στην Θεολογία της Εκκλησίας μας, όσο και στην ζωή των Χριστιανών, εόρτασαν οι κάτοικοι του Πετροκεφάλου. Η  εορταστική Θρησκευτική εκδήλωση τελέσθηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος,  με την πρέπουσα λαμπρότητα όπου πλήθος χωριανών και φίλων του χωριού μας, προσήλθαν με την δέουσα ευλάβεια και φέτος,  για να παρακολουθήσουν την εσπερινή λειτουργία και να συνεορτάσουν την μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή.

Σύμφωνα με την παράδοση, στις αγροτικές περιοχές συνηθίζεται ανήμερα της Μεταμόρφωσης να προσκομίζονται στις εκκλησίες για να ευλογηθούν με ειδική ευχή τα πρώτα σταφύλια της χρονιάς, τα οποία στη συνέχεια διανέμονται στο εκκλησίασμα.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας,  προσφέρθηκε ένα μικρό κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους, που επιμελήθηκαν τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Πετροκεφάλου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις γυναίκες Ρένα Μαστοράκη, Μαρία Φραγκιουδάκη, Μαρία Αγγουριδάκη και Πελαγία Ζουδιανού για τα καταπληκτικά ντολμαδάκια που μας ετοίμασαν, καθώς και όλα τα παιδιά του Συλλόγου για την βοήθεια και την στήριξη τους.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος ευχαριστεί όλους που τίμησαν με την παρουσία τους την μεγάλη αυτή εορτή του χωριού μας και σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, υγεία σωματική και ψυχική.

Με εκτίμηση το Δ.Σ.

Read more: ΕΟΡΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 05/08/2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ-ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 24/07/17

Την Δευτέρα 24/07/2017 πανηγύρισε το εξωκλήσι της Κοιμήσεως Άγιας Άννης Πετροκεφάλου. Τα  Μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου και πλήθος πιστών παρευρέθηκαν στην τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Μορφωτικός Σύλλογος και η Ενορία Πετροκεφάλου πρόσφεραν ένα μικρό κέρασμα στους παρευρισκομένους .

Χρόνια Πολλά σε όλους του χωριανούς και φίλους του χωριού μας.

Με εκτίμηση το ΔΣ Συλλόγου.

Read more: ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ-ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 24/07/17
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1  2 
  •  Next 
  •  End 

Page 1 of 2